пятница, 30 мая 2014 г.

В Ужгороді здійснять моніторинг доступу інвалідів до правосуддя

Сьогодні у міськвиконкомі відбулася робоча зустріч членів регіонального громадського фонду «Право і демократія» з представниками громадських організацій, органів місцевої влади щодо обговорення актуальних проблем і перешкод, які виникають в осіб з інвалідністю при доступі до органів державної влади та судочинства.



Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.


На зустрічі представлено спостережну форму-картку, за якою здійснюватиметься моніторинг доступу інвалідів до правосуддя. Крім того, визначено чинники, що перешкоджають особам з обмеженими фізичними можливостями у доступі до правосуддя.


Такі картки заповнюватимуть волонтери фонду, а об’єктами спостереження будуть виключно суди. Моніторинг проводитиметься в 20 будівлях суду в різних областях України. Після отримання даних вони будуть систематизовані і направлені до державної судової адміністрації України. Також на базі отриманої інформації моніторингу планується розробити конкретні рекомендації до законодавства.


Окрім моніторингу, у рамках проекту планується надання допомоги судам. Наприклад, дубляж інформаційних табличок у будівлях суду шрифтом Брайля. Фінансування здійснюється в рамках проекту «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими потребами до правосуддя», який реалізується регіональним громадським фондом «Право і демократія» за підтримки проекту USAID «Справедливе правосуддя».


«Згодом планується провести в Києві ряд заходів з ініціювання змін до законодавства в плані покращення доступу інвалідів до правосуддя. Так, на початку осені буде проведено регіональні круглі столи, щоб донести інформацію та результати діяльності до громадськості», – розповів Андрій Бурий, керівник проекту з моніторингу доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями до правосуддя громадського фонду «Право і демократія».


Органи місцевого самоврядування теж повинні долучатися до цього процесу, каже Андрій Бурий, оскільки до суду звертаються люди, котрі є частиною громади міста. Відповідно, міська влада повинна піклуватися про них. «Є міжнародна Конвенція ООН про права інвалідів, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 13 грудня 2006. Звірятимемося з нею, в якій частині вона працює в Україні, а в якій – допоки ні. З цього приводу теж будуть розроблятися рекомендації», – додає керівник проекту Андрій Бурий.


По материалам http://zaholovok.com.ua/


Новини Ужгорода






from Новини Ужгорода http://novunu.uz.ua/%d0%b2-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%96-%d0%b7%d0%b4%d1%96%d0%b9%d1%81%d0%bd%d1%8f%d1%82%d1%8c-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%96%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82/

http://novunu.uz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий