суббота, 31 мая 2014 г.

Якою буде їжа майбутнього?

У квітні цього року в продаж надійшов сойлент – їжа майбутнього. Його вигадав американський програміст Роб Райнхарт. Чоловік вважає, що його винахід витіснить традиційну їжу.



Сойлент містить усі речовини, необхідні для підтримки життєдіяльності людини. Порошок достатньо розвести у воді. Світло-коричнева, зерниста маса має присмак дріжджів.


“Люди повинні займатися кар’єрою та хобі. Якщо куховарство не є їх хобі, то для чого витрачати на це час?”, – каже американець.


Сойлент розробив 2013-го. У лютому того ж року відмовився від звиклої їжі. За 30 днів втратив кілька зайвих кілограмів і показав кращі аналізи, ніж зроблені перед експериментом.


Два роки тому бізнесовий проект з комп’ютерного програмування Райнхарта потерпів крах. Чоловіку не вистачало навіть на нормальну їжу. Харчувався переважно фаст-фудом та супами з порошку. Харчування стало примусом. Аби звільнитися з-під нього, Роб почав читати книжки з біохімії. Склав список з 35 складників, необхідних для людини. І у вигляді порошків замовив їх через інтернет.


Сьогодні у покращену рецептуру сойленту входить крохмальний згущувач, вівсяне борошно, рисовий білок, вапно, магній, цинк та вітаміни. Один прийом їжі для людини коштує менше 4 доларів.


Економно Роб підходить і до інших сфер життя. Сорочки та футболки не пере, а час від часу кидає до морозильної камери. Каже, що низька температура вбиває запах та дезинфікує.


http://gazeta.ua/


Новини Ужгорода






from Новини Ужгорода http://novunu.uz.ua/%d1%8f%d0%ba%d0%be%d1%8e-%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%b5-%d1%97%d0%b6%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%bd%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be/

http://novunu.uz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий