суббота, 31 мая 2014 г.

Держземагентство визначить земельні масиви для реалізації соціальної програми допомоги військовикам

Колегія Держземагентства України, яка відбулась 29 травня, схвалила рішення щодо підтримки ініціативи Голови Держземагентства України Сергія Рудика про впровадження програми соціальної допомоги сім’ям військовослужбовців Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, які нині захищають суверенітет і територіальну цілісність держави у східних та південно-східних областях України.



Колегія прийняла рішення про створення робочої групи за участю фахівців Держземагентства України, яка забезпечуватиме взаємодію територіальних органів земельних ресурсів, органів місцевої влади задля реалізації конституційних прав військовослужбовців на безоплатне отримання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.


Сергій Рудик наказав керівникам територіальних органів оперативно підготувати конкретні пропозиції щодо визначення земельних масивів для реалізації соціальної програми допомоги військовикам, які героїчно боронять незалежність України.


Також Держземагентство України звернулося до Першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми з проханням підтримати ініціативу Держземагентства та доручити відповідним міністерствам і відомствам якнайшвидше подати списки військовослужбовців, які бажають одержати у власність земельні ділянки.


Після складання відповідних списків та визначення потреби у земельних наділах розпочнуться роботи щодо виділення землі військовослужбовцям.


«Питання виділення земельних ділянок ми обговорили з головами облдержадміністрацій Одеської, Миколаївської і Черкаської областей. Також з цього приводу спілкувалися у телефонному режимі з керівником Херсонської обласної державної адміністрації. Усі голови ОДА схвально відгукнулися і підтримали цю ідею. Для її реалізації не потрібно навіть приймати законодавчі та нормативно-правові акти або вносити зміни до них, слід лише провести відповідну роботу, докласти певних зусиль, щоб допомогти захисникам Вітчизни реалізувати конституційне право. Політична воля є, отже сподіваюся, що невдовзі з нашою допомогою військовослужбовці та їхні родини отримають земельні ділянки», — підкреслив Голова Держземагентства України Сергій Рудик на засіданні колегії.


По материалам http://most.ks.ua/


Новости Херсона






from Новости Херсона http://xerson.net/%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b6%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8%d1%82%d1%8c-%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d1%96/

http://xerson.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий