вторник, 30 декабря 2014 г.

На Львівщині затримали злочинців, які скопіювали дані з банківських карток на 2 млн грн

На Львівщині правоохоронці викрили двох зловмисників з Києва, які за допомогою скімінгових пристроїв втручались у роботу банкоматів та забирали гроші громадян.



Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.


Скімер – це спеціальний технічний пристрій, що зчитує реквізити з магнітних смуг банківських карт. Отримана у такий спосіб інформація дає можливість зловмиснику зробити дублікат будь-якої банківської карти і викрасти всі гроші з рахунку її власника.


Правоохоронці викрили двох осіб – 31-річного чоловіка, раніше двічі судимого за хуліганство, та 24-річну жінку, раніше судиму за вимагання. Обидва є мешканцями Києва.


Затримали зловмисників «на гарячому» вночі 27 грудня у одному з райцентрів Львівської області. Вони саме знімали скімінговий пристрій з банкомату, що належить одному з провідних українських банків.


«Цей пристрій вони встановили на банкомат у попередню ніч. Пристрій складався з мініатюрних відео­камер, за допомогою яких фіксувались індивідуальні пін-коди користувачів банкомату та приладу, який зчитує інформацію з магнітної стрічки на банківській карті. Зловмисникам вдалося скопіювати дані з 415 банківських карток на загальну суму понад 2 млн гривень», – розповів заступник начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак.


За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльність на строк до трьох років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.


Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють причетність затриманих до скоєння інших злочинів.


По материалам http://zik.ua/






from Новини Львову http://lvivnews.net/%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8c%d0%b2%d1%96%d0%b2%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%bb%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%86%d1%96%d0%b2-%d1%8f%d0%ba%d1%96/

http://lvivnews.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий