воскресенье, 29 июня 2014 г.

Забудовник Ніконов: Бізнес-середовище у Києві – супер-катастрофічне

Забудовник Ніконов: Бізнес-середовище у Києві – супер-катастрофічне Сьогодні, 18:45 Бізнес-середовище, інвестиційна складова у Києві, і в країні в цілому, — у супер-катастрофічному стані.


Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив керівник групи радників мера Києва Віталія Кличка забудовник Ігор Ніконов.


Основними причинами такого стану він назвав корупцію та абсолютну безграмотність державного менеджменту.


«Тотальна корупція – раз. За тиждень я подивився перелік всіх комунальних підприємств. Я вас запевняю, майже всі вони збиткові. Нащо вони створені, взагалі незрозуміло. Точніше, зрозуміло – вони створюють якісь свої власні вотчини, і чиновники вважають, що це їх право на «юзання» цих підприємств. Взагалі жодної функції ні економічної, ні соціальної 50% комунальних підприємств не несуть», — сказав Ніконов.


«Друге – абсолютна безграмотність державного менеджменту, в даному випадку – київського. Люди абсолютно некомпетентні, у них немає завдань. Ми тільки зачепили питання МАФів, так вилізла просто величезна кількість людей, які мають до цього безпосередній стосунок», — сказав забудовник.


Він наголосив, що стосунок до МАФів у Києві мають «всі, кому не ліньки», а місто з цього нічого не отримує.


«Окрім того, що спотворюється все інше навколо – нічого. У Києві до 30 тисяч МАФів. (І з них не платиться – ред.) нічого. Приїхали, поставили, підключили до «Київенерго», до «Київметрополітену» – і все, до побачення. При цьому тут задіяло дуже багато людей, які дійсно працюють, живуть з цього», — сказав Ніконов.


Він додав, що прибрати усіх – нерозумно: треба виділити ту частину, яка порушує всі норми (наприклад, продає алкоголь біля школи), а інших змусити платити пайову частку місту.


«А з часом стандартизувати МАФи, відвести у тимчасове користування землю під ці МАФи на якесь комунальне підприємство, офіційно встановити тариф, і хай люди працюють цивілізовано», — сказав радник мера.


Як відомо, нещодавно мер Києва відвідав кілька столичних ринків і заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто «кришує» такий бізнес – покарані.


Пісця цих слів комунальники очистили від незаконних тимчасових споруд 20-метрову зону біля станцій метро «Лук’янівська» та «Золоті Ворота».


І загалом за один тиждень у столиці прибрали 83 кіоски.


У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії «УДАР» мають по 500 і більше кіосків у столиці.


Також Кличко заявив, що провів переговори з багатьма іноземними компаніями, щоби в нинішніх складних умовах вони інвестували в Україну.


6 червня Кличко представив керівником групи своїх радників забудовника Ігоря Ніконова, президент групи компаній «К.А.Н. Девелопмент».


Група «К.А.Н. Девелопмент» збудувала низку житлових комплексів у столиці. Зокрема, Diamond Hill, «Паркове містечко», ТРЦ Ocean Plaza, «Комфорт Таун», Arena City, офісний центр «Парус» та інші.


Також Ніконова вважають бізнес-партнером родини Черновецького та Дмитра Фірташа.


По материалам http://zhitomir-online.com/


Новости Житомира






from Новости Житомира http://novosti.zhitomir.ua/%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d1%96%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d1%96%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%89/

http://novosti.zhitomir.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий