четверг, 30 апреля 2015 г.

НПП «Синевир» продовжує співпрацю зі Драгоманівським університетом

Події

Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова цього року відзначає своє 180-ти річчя з дня заснування. Урочистості з нагоди ювілею вишу днями пройшли у Києві.

Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова – один з найпрестижніших вишів Києва, поважний і добре знаний вищий навчальний заклад на просторах Європи та світу.

«Університет декларує значимість професії педагога, Вчителя як провідника і вихователя майбутньої еліти держави. На сьогодні стратегічні цінності НПУ ім. М.П. Драгоманова – людиноцентризм, єдність національних і загальнолюдських пріоритетів, академічна чесність, пріоритет науки, відповідність якості освіти європейським освітнім стандартам, пріоритет молодіжної політики та демократизації управління», — наголосив у своєму вітальному слові ректор НПУ ім. М.П. Драгоманова, академік Віктор Андрущенко.

У столиці вітали вуз зі святом голова Міжгірської райради Іван Ярема, директор Національного природного парку «Синевир» Микола Дербак та сільський голова Колочави Василь Худинець.

Тісна співпраця Національного природного парку «Синевир» з одним з найпрестижніших вишів України розпочалася у 2011 році, коли на території парку було побудовано Науково-навчальний центр «Синевир».

«Щороку сюди приїжджають сотні студентів столичного вузу для проходження навчально — польової практики, — розповідає директор НПП «Синевир Микола Дербак. — Територія національного парку надзвичайно сприятлива для таких занять, особливо для майбутніх біологів, географів, екологів, менеджерів з туризму. Завдяки присутності університету у регіоні, чимало наших учнів мають можливість вступити на бюджетне навчання в університеті, підвищується освітній рівень Тереблянської долини».

За словами голови Міжгірської районної ради Івана Яреми, одним із найважливіших пунктів співпраці із університетом є можливість учнів району вчитися у київському виші.

«На сьогодні у вузі навчається 47 студентів із Тереблянської долини, більшість з яких на бюджеті. Керівництво, викладачі та студенти університету часто навідуються до місцевих шкіл, дарують святкові подарунки, спортивний інвентар, необхідні книжки тощо. Студенти- драгоманівці спілкуються із молоддю району, допомагають їм з профорієнтацією, досліджують наш край. Зокрема, планується, що студенти досліджуватимуть історію, традиції, культуру нашого краю з метою написання дипломних робіт».

«Я свого часу закінчив Драгоманівський університет і тепер дуже радий, що вуз активно розширює свою діяльність у нашому регіоні. Завдяки студентам, які проходять практику, поширюється слава про село Колочава як туристичний куточок Закарпаття, працевлаштовані понад десяток жителів села, що на даний час має величезне соціальне значення», — зазначив голова села Колочава Василь Худинець.

В рамках святкування 180-ти річчя НПУ ім. М.П. Драгоманова 17-19 червня 2014 року у НПП «Синевир» відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Наукові та соціально-економічні проблеми розвитку Національного природного парку «Синевир». 



from Новини Ужгорода http://novunu.uz.ua/%d0%bd%d0%bf%d0%bf-%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%80-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b6%d1%83%d1%94-%d1%81%d0%bf%d1%96%d0%b2%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%86%d1%8e-%d0%b7%d1%96-%d0%b4%d1%80/
http://novunu.uz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий