четверг, 30 апреля 2015 г.

Зберегти ліс – зберегти життя! На Закарпатті масово вирубують ліс

Вирубують, не замислюючись над тим що буде потім.  З гірських масивів Закарпаття все частіше зникає ліс. Якщо такими темпами і надалі вирубуватимуть дерева, то цілком можливо що край перетвориться на пустелю. Води і повітря позбавляють ті, хто за зрубані дерева отримує чималі кошти, нашій знімальній групі вдалося зустріти лише на короткій відстані шість лісовозів.

 

Згідно з даними ООН, вирубують ліси гігантськими темпами. Щорічно втрачається близько 13 мільйонів гектарів лісу, тоді як виростає лише 6. Це означає, що  щосекунди з лиця землі зникає лісовий масив розміром з футбольне поле! Лише по дорозі із Свалявського району до Воловецького ми зустріли шість лісовозів. Якщо ви звертали увагу на ліси в цих районах, то з кожним днем  дерев у них стає менше. На місці де колись вирувало життя залишається гола земля, де-не вкрита кущами. Варварська вирубка лісу призводить до природних катаклізмів. Річки, криниці, джерела  поступово висихають. Знищення лісу призводить до ерозії ґрунту та утворення парникових газів. Часом в літню спеку людям, особливо жителям міст,  бракую свіжого повітря. Тривогу забили екологи, бо знають: винищення лісу — реальна загроза навколишньому середовищу. Недарма кажуть: до людини був ліс, після людини пустеля. І якщо бюджетні установи переводять на твердопаливні котли, які працюють на утилізованих відходах з деревини і не завдають реальної шкоди середовищу, то вдома з багатьох причин люди не в змозі  перейти на такий вид опалення. Єдиний вихід до якого вдаються люди  – обігріватися дровами. Не вирубувати, а берегти і насаджувати дерева – це головне правило, яке повинен запам’ятати і дотримуватися кожен свідомий громадян, який не хоче залишити своїм нащадкам одну пустелю.

 

Джерело: m-studio.net.ua

 



from Новини Ужгорода http://novunu.uz.ua/%d0%b7%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b3%d1%82%d0%b8-%d0%bb%d1%96%d1%81-%d0%b7%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b3%d1%82%d0%b8-%d0%b6%d0%b8%d1%82%d1%82%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0/
http://novunu.uz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий