пятница, 28 февраля 2014 г.

Постраждалим майданівцям та їхнім сім’ям виплатять до 1 млн грн допомоги

Постраждалим майданівцям та сім’ям загиблих під час революції держава виплатить допомогу у розмірі від 200 тис. грн до 1 млн грн.



Про це сьогодні, 28 лютого, йшлося на брифінгу у Львівській міськраді.


Як повідомила начальник управління соціального захисту ЛМР Наталія Федорович, сьогодні набрав чинності Закон України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей». Закон встановлює точну дату початку протестів – 21 листопада 2013 року.


Допомогу можуть отримати як постраждалі громадяни України, так і особи без громадянства, біженці та іноземці. «Дуже важливо, що це – державна допомога, оскільки вона не буде оподатковуватися», – наголосила Наталія Федорович.


Відтак, допомога у зв’язку зі смертю члена сім’ї становить 1 млн грн; у зв’язку з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень – 700 тис. грн; тілесних ушкоджень середньої тяжкості – 500 тис. грн; легких тілесних ушкоджень – 200 тис. грн; у зв’язку зі знищенням майна – у розмірі витрат, необхідних для відновлення або придбання майна аналогічної вартості.


Своєю чергою, заступник начальника відділу соціальних програм управління соціального захисту ЛМР отець Роман Лагіш розповів, що сьогодні церкви, громадські організації, представники студентського братства об’єдналися в єдиний координаційний центр допомоги постраждалим на Майдані.


Також він закликав надавати пожертви, але лише у спеціалізованих місцях – здебільшого, у храмах, оскільки у Львові останнім часом почастішали випадки шахрайства і зловживань на зборі коштів для «допомоги» постраждалим.


Крім того, як зазначила в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай, сьогодні у Львові діє кілька пунктів надання психологічної допомоги у зв’язку з революційними подіями.


«Найбільше порадень відкрили при храмах, де люди можуть отримати психологічну допомогу: у храмі св. Петра і Павла, соборі св. Юра, монастирі св. Онуфрія, храмі св. Софії. Там працюють психологи, психотерапевти і душпастирі», – розповіла вона.


Також на брифінгу наголосили на необхідності ретельно збирати документи з лікарень, де перебували постраждалі, оскільки вони потім знадобляться для оформлення допомоги або інвалідності.


По материалам http://zik.ua/


Новини Львова






from Львівські новини http://lvivnews.net/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bc-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%96%d0%b2%d1%86%d1%8f%d0%bc-%d1%82%d0%b0-%d1%97%d1%85%d0%bd%d1%96%d0%bc-%d1%81%d1%96/

http://lvivnews.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий