пятница, 30 января 2015 г.

«Самопоміч» може стати найбільшим розчаруванням на місцевих виборах, — політолог

«Самопоміч» може стати найбільшим розчаруванням на місцевих виборах, — політолог Сьогодні, 12:43 На найближчих місцевих виборах у Житомирі за місця в місцевих радах боротимуться в основному чотири партії: Блок Петра Порошенка, Народний Фронт, «Батьківщина» та «Самопоміч». Як показує практика останніх перегонів, люди схильні віддавати свої голоси за відомі політичні бренди.


Так вважає і політолог Віктор Радчук. На його думку, вирішальну роль зіграє не ідеологічна складова партій, а місцеві політичні еліти, які представлятимуть політсили на місцях.


Нагадаємо, що на минулих виборах до Верховної Ради найбільше голосів виборців отримав «Народний Фронт» — 25%, потім йшов Блок Петра Порошенка, за ним – «Самопоміч». Але на місцевих виборах усе може змінитись: не буде такої рекламної кампанії на центральних каналах, зміняться спікери, люди почнуть оцінювати роботу обранців у Раді.


До того ж, у Житомирі, наприклад, «Самопоміч» ніяк не позиціонується. Для житомирян дуже мало того, що це партія успішного мера Львова. Всі розуміють, що люди, які входять до «Самопомочі» у Житомирі мають щось спільне з Садовим у світоглядних та професійних якостях. Зараз стоїть питання, хто з місцевих еліт туди пройде.


«Якщо там не буде авторитетних людей, які на очах у людей і мають політичний капітал – це буде найбільшим розчаруванням на виборах», — каже Радчук.


Партії влади БПП та НФ теж мають примарне майбутнє, переконаний політолог.


«Головна проблема партій Порошенка та Яценюка те, що вони не мають політичного підґрунтя. Ці партії нічим ідеологічно не відрізняються. Більше того, ці партії змушені нести на собі тягар сьогоднішньої політичної та економічної кризи. І це не залежить від бажання самих партії. Ця криза вже запрограмована і вони змушені нести її на собі», — додає Радчук.


На його думку, у цій ситуації є трохи виграшна роль у «Батьківщини». Все залежатиме від того, як обличчя, які представляють партію, поведуть себе на місцях. Партію Юлії Тимошенко якраз оминув той політичний тягар, який несуть на собі партії Порошенка та Яценюка.


Гарний результат на місцевих виборах могли б показати ліві політичні сили граючи на нотах важкої соціально-економічної ситуації. Але ці політичні сили мають існувати на політичній арені. Таких поки немає, переконаний експерт.


Нагадаємо також, що під час парламентських виборів, у Житомирі «Опозиційний блок» набрав трохи більше 3 тисяч голосів, як і Комуністична партія.


По материалам http://zhitomir-online.com/






from Новости Житомира http://novosti.zhitomir.ua/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%87-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%b1%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%88%d0%b8%d0%bc-%d1%80%d0%be/

http://novosti.zhitomir.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий