среда, 30 июля 2014 г.

У порівнянні із попередньою мобілізацією, явка призовників зменшилась на половину, – працівник військкомату

Третя хвиля мобілізації – в дії. У військомати уже почали приходити чоловіки із повістками. Військові кажуть, що у порівнянні із другою хвилею мобілізації, явка людей, котрих кличуть до війська, скоротилась більш, ніж на половину. Добровольців також суттєво поменшало.



Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Ірини Серафин.


О 10-ій ранку біля об’єднаного військового комісаріату, до якого входить Буський і Бродівський райони, черга призовників невелика. Серед прибулих – доброволець Василь Ковальчук. Чоловік майже два тижні тому через стан здоров’я звільнився з батальйону «Львів». Зараз хлопець одужав і хоче знову повернутись у зону АТО.


«Потрібно йти підтримувати хлопців, які на Сході чекають нашої допомоги. Адже вони там уже три місяці, вони теж хочуть додому і давно не бачили своїх рідних», – вважає Василь Ковальчук.


Крім Василя таких добровольців ще шестеро чоловіків. Проте решта хлопців їхати в зону АТО не хочуть.


«На першій хвилі мобілізації явка була 95% — 99%. Зараз явка суттєво зменшилась. Орієнтовно, вона становить 20-25%. Ми будемо подавати всі документи в органи міліції і прокуратури щодо військовозобов’язаних, які не прийшли», – прокоментував старший офіцер Бродівського РВК, майор Ярослав Анклевич.


Проте не всі чоловіки, які прийшли сьогодні на мобілізацію, опиняться на Сході. До прикладу, перешкодити може стан здоров‘я.


«Може бути нещодавно перенесений струс головного мозку, відкрита-закрита черепно-мозкова травма, плоскостопість третього ступеню з артрозом, сколіоз більше 11-ти градусів, виразкові хвороби, бронхіальні астми, вади серця. Загалом, перелік дуже великий», – розповів головний лікар Буської районної лікарні Євген Романюк.


Мобілізація у Бродівському об’єднаному військовому комісаріаті триває уже два дні. Лікарі кажуть, що сьогодні повністю обстежилось 29 чоловік, з них 12 призвано на військову службу.



По материалам http://zik.ua/


Новини Львова






from Новини Львову http://lvivnews.net/%d1%83-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%96%d0%b2%d0%bd%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%96-%d1%96%d0%b7-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d1%8c%d0%be%d1%8e-%d0%bc%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%bb%d1%96%d0%b7%d0%b0/

http://lvivnews.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий