воскресенье, 30 марта 2014 г.

На Рівненщині активісти вимагають перевірити діяльність прокурора

Здолбунівські активісти вимагають перевірити діяльність районного прокурора, який нещодавно отримав нове призначення у Києві. Досить великий лист вийшов у здолбунівської сотні самооборони, який прийняли сьогодні на засіданні ради командирів і вирішили відправити в.о Генпрокурора.



Про це пише Здолбунів СITI.


По материалам http://4vlada.com/


Доволі сумбурний лист у якому з однієї сторони йде перелік нібито зловживань прокурора району Ігоря Ольшанецького, з іншою сотня зазначає що ні в чому не звинувачує колишнього прокурора, а лише просить детально розібратись у його семирічній діяльності в районі. Проте судіть самі.


Зокрема у зверненні йдеться:


В. о. Генерального прокурора України Олегу Махніцькому копії Голові люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів України Єгору Соболєву Урядовому уповноваженому з питань антикорупційної політики Тетяні Чорновол.


Шановні Олеже Ігоревичу, Єгоре Вікторовичу, Тетяно Миколаївно!


Громада Здолбунівського району Рівненської області як і її представник – Здолбунівська районна рада була активним учасником усіх процесів, які з листопада 2013 року відбувалися в Україні. Процесів, покликаних зробити Україну вільною серед вільних народів Європи, країною без корупції, кумівства та ін. Так, районною радою було прийнято ряд звернень до Президента, Верховної Ради з проханням до керівництва держави провадити проєвропейську політику і, зрештою, довести проєвропейський курс до логічного кінця, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС. Проте керівництво держави не чуло нас, як і голосів мільйонів українців.


Але ми не здавалися, продовжуючи тримати свою лінію та відстоюючи право українського народу на гідне життя. Районна рада у грудні 2013 року прийняла рішення про встановлення прапору Європейського Союзу поряд з державним на своєму адмінприміщенні, рішення про визнання Народної Ради органом, уповноваженим представляти інтереси народу України, рішення про позбавлення “регіоналівської” райдержадміністрації делегованих повноважень тощо. Так, до Народної ради Здолбунівщини увійшло 34 депутати, що складає понад 3/4 її кількісного складу. Ще раніше районна рада більшістю голосів висловила недовіру голові РДА, який в критичний момент заявив, що він з Президентом.


Проте, всі ці рішення, на наш превеликий жаль, були скасовані органами прокуратури: декілька – Рівненською обласною прокуратурою, а переважна більшість – Здолбунівською районною. Цей орган у критичний момент зробив свій вибір не на користь народу України. Можливо тому, що прокуратура та її керівництво впродовж багатьох років замість того, щоб викривати корупційні схеми, було активним її ланцюгом, разом з бандитами при владі привласнюючи собі бюджетні кошти та обдираючи різноманітними схемами простих українців? Ми маємо підозру, що у вищевказаних процесах брала участь і наша Здолбунівська прокуратура. Саме тому громадські активісти Здолбунівщини з великим подивом сприйняли новину про те, що 12 березня ц. р. генеральною прокуратурою було призначено прокурора Здолбунівського району Ігоря Ольшанецького першим заступником начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей.


Майдан переміг. Хунта при владі на чолі зі своїм лідером Януковичем зазнала поразки і, ми впевнені, більше ніколи не повернеться у владу. Але що робити з тим, що було накрадено за роки її перебування при владі? А головне, що робити з тими, хто допомагав красти, час від часу отримуючи доступ до бажаного корита з народними коштами? Ви пропонуєте підвищувати їх по службі? То за це боровся Майдан?


До підозр у зловживаннях автори листа відносять:


- покривання власників грального бізнесу


- хабарництво


- незаконна добудова приміщення прокуратури


- отримання квартири уЗдолбунові по вул.Коперніка, 65


- бездіяльність при резонансних кримінальних справах (дві з них згадуються у зверненні)


- збір “данини” з міліціонерів, підприємців


Закінчують своє звернення активісти так:


Жодним чином ми не хочемо зводити наклеп на Ігоря Ольшанецького, а тому ні в чому його не звинувачуємо. Ми лише просимо здійснити комплексу перевірку його діяльності за попередні багато років.


Просимо підтримати дане звернення депутатів Здолбунівської районної та міської рад на своїх наступних сесіях.


Просимо підтримати дане звернення та оформити відповідний депутатський запит депутатів ВРУ від Рівненщини.


Зі сподіванням на розуміння, з надією на те, що всі ми хочемо впроваджувати в життя ідеали Майдану, Здолбунівська сотня самооборони.


Затверджено на засіданні ради командирів 27 березня 2014 року.


Новини Ровно






from Новини Рiвне http://news.rovno.ua/%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%96%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d1%96%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d0%bf%d0%b5-470/

http://news.rovno.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий