вторник, 31 марта 2015 г.

Юристи поїхали у відпустку, а спеціалісти не беруть на себе відповідальність

На сайті обласної державної адміністрації у розділі «Поточна діяльність» є розділ «Розпорядження голови ОДА». Регулярно, за підписом тимчасового губернатора Сергія Журмана, там з'являються пронумеровані документи. Розміщує розпорядження загальний відділ ОДА. Здавалося б — кльово! Будь-хто може дізнатися, чим же там займаються наші керманичі. От тільки є маленьке «але». Під деякими номерами стільки назва документа, дата, джерело інформації (відділ чи департамент ОДА). Самого ж документа нема.


На ранок понеділка, 23 березня, на першій сторінці розділу було розміщено 41 розпорядження. З прикріпленими документами — 22, без них — 19. Майже половина поданої інформації — неповна. Серед найпопулярніших розпоряджень без прикріплених документів — про надання відпустки, про встановлення надбавки, про присвоєння чергового рангу державного службовця. Однак є навіть неповна інформація про оголошення… конкурсу.


— До кадрових розпоряджень, наприклад, про призначення, не прикріплюється документ через захист персональних даних, — коментує


Олена Рижко, заступник начальника загального відділу ОДА.


— Відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації» такі дані ми можемо не світити.



— А як бути з інформацією про оголошення конкурсу?


— Це ми обговоримо з юристами. Усі оголошення про конкурс мають проходити через засоби масової інформації. Але, наприклад, на нашому сайті інформація з'явилася у вівторок, 17 березня. У пресі вона вийде тільки у четвер, 19-го. Ми потрапляємо в правову колізію. З якої дати вести облік? Адже за місяць має бути останній день прийому заяв. То коли він буде: 17 чи 19? Це питання ніяк не врегульоване законодавчо.


Юристи ж ОДА прояснити ситуацію наразі не можуть.

— Сталося так, що юристи поїхали у відпустку, — зітхає Олена Рижко. — Є спеціалісти, але ті, що не візьмуть на себе відповідальність.


* * *


Проблема є. Та у нас, як завжди: одні відпочивають, інші бояться відповідальності. Можливо, відповідь буде готова за тиждень. Чекатимемо. І розмірковуватимемо далі: що ж то за такий конкурс оголосив відділ кадрової роботи ОДА? Якого спеціаліста їм треба?


Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №13 (1507)


Новости по теме Сегодня, 10:49 Вікторія Руднік і її нове життя Сегодня, 09:54 З якими наслідками неправильного лікування найчастіше потрапляють у реанімацію Сегодня, 09:39 Адвокату за бандитизм дали вісім років тюрми


По материалам http://www.gorod.cn.ua/






from Новини Чернігова http://novosti.cn.ua/%d1%8e%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%97%d1%85%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%83-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bf%d1%83%d1%81%d1%82%d0%ba%d1%83-%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%86%d1%96%d0%b0%d0%bb%d1%96/

http://novosti.cn.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий