понедельник, 30 марта 2015 г.

Чернівецька делегація відвідала урочистості з нагоди відзначення 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в місті Ясси





from Новини Чернівців http://novosti.chernovtsy.ua/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d1%96%d0%b2%d0%b5%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%b0%d1%86%d1%96%d1%8f-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d1%83%d1%80%d0%be/

Делегація із Чернівців 29 березня відвідала урочистості з нагоди відзначення 201-ї річниці від дня народження Тераса Григоровича Шевченка, які відбулися у місті Ясси (Румунія). Організатором святкувань виступила Ясська філія Спілки українців Румунії.



До складу делегації увійшли представники Чернівецької міської ради, культурні діячі, освітяни та журналісти. Окрім чернівецької делегації до урочистостей долучилися вінничани, а також представники Сучавської, Ботошанської та Марамороської філій Спілки українців Румунії.


Музичними та танцювальними номерами гостей вітали колективи Ясської філії СУРу: вокально-інструментальний ансамбль «Буковинка», танцювальний гурток «Веселка» та студенти з України, які навчаються в Румунії. Вихованці філії презентували музично-поетичну композицію, під час якої декламували твори Кобзаря під акомпанемент скрипки та фортепіано. Музично-хореографічні програми представили також і представники інших румунських міст.


Гості святкувань з Чернівців теж зробили присутнім творчі подарунки. Українські народні пісні, популярні хіти та твори на слова Тараса Шевченка виконали колектив «Чернівчанка» та заслужений артист України Іван Дерда.


Присутні відвідали виставки книг, писанок, вишивки, картин та презентацію довідника «Відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка».


Окрім того, під час візиту депутат міської ради Роман Дрінь та начальник відділу інвестицій та міжнародних зв’язків міської ради Тетяни Татарчук мала робочу зустріч з віце-мером м. Ясси Міхаєм Кіріка. Сторони обговорили перспективи співпраці між нашими громадами на найближчі місяці.


Досягнуто домовленості щодо двох міжнародних обмінів: міська рада запросила на 25-26 квітня делегацію представників туристичного бізнесу з Ясс на відкриття туристичного сезону до Чернівців. Представники делегації зможуть взяти участь у Буковинському туристичному ярмарку та в роботі міжнародного круглого столу, присвяченого перспективам розвитку туризму між Яссами та Чернівцями.


Також досягнуто домовленості щодо візиту делегації ясських бізнесменів до нашого міста на в травні та її зустрічі з представниками чернівецького бізнесу.


По материалам http://city.cv.ua/


Новини Чернівців http://novosti.chernovtsy.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий