понедельник, 30 марта 2015 г.

Субсидії не даватимуть лише тим, хто дозволяє собі покупки на 50 тисяч

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива населенню з 1 травня 2015 року нараховуватимуть за новими, спрощеними, правилами.



Про це повідомив директор департаменту соціальноі політики Київської міської державної адміністрації Юрій Крикунов під час прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.


«Ми зробили все можливе, щоб максимально спростити процедуру отримання субсидії. Для того, щоб оформити субсидію, не обов’язково безпосередньо звертатися чи приходити особисто в управління соціального захисту», — сказав він.


Як зазначив Крикунов, за новими правилами, інформація про те, які саме документи необхідно буде надати у відповідні органи, надійде поштою. Зокрема, потрібно заповнити заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати. «У минулому порядку нарахування субсидій було більше 50 показників, які треба було заповнити, зараз вони обмежені. Це близько 15 пунктів», — додав керівник департаменту соцполітики КМДА.


За його словами, нині знято дуже багато обмежень, що існували раніше.


«Якщо раніше право на отримання субсидій не мали люди, у яких два і більше житла, два автомобілі, якщо вони винаймали житлову площу, то зараз це обмеження зняте. Фактично, будь-яке домогосподарство може звернутися за нарахуванням субсидій, і наші управління самі зберуть усю необхідну інформацію», — розповів Крикунов. Він зазначив, що з травня за субсидією дозволятиметься звертатися навіть за договором оренди. Звісно, якщо йдеться про офіційний найм житла.


Важливо те, що за новими правилами субсидія призначатиметься не на 6, а на 12 місяців. Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період (на рік) для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому відповідному періоді.


У разі подання документів у неповному обсязі субсидія призначається за умови надходження необхідних документів протягом місяця з дня подання (відправлення) заяви. «Тільки дуже уважно, буквально каліграфічним почерком, треба вписати свої паспортні дані і номер ідентифікаційного коду. Бо це вноситься у базу даних, за допомогою цієї інформації через податкову службу ми самі дамо запит і отримаємо ваші дані, все самі підготуємо і підкажемо, чи маєте ви право отримати субсидію», — сказав чиновник.


Субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив покупку на суму, яка перевищує 50 тис. гривень.


По материалам http://www.0432.ua/






from Новини Вінниці http://novosti.vn.ua/%d1%81%d1%83%d0%b1%d1%81%d0%b8%d0%b4%d1%96%d1%97-%d0%bd%d0%b5-%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%bc%d1%83%d1%82%d1%8c-%d0%bb%d0%b8%d1%88%d0%b5-%d1%82%d0%b8%d0%bc-%d1%85%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%be/

http://novosti.vn.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий